Restoran Vitez & Danijela Foto Studio

O restoranu


 

Samostalna ugostiteljska radnja – Restoran “Vitez”
ĐURE ĐAKOVIĆA bb, 12000 Požarevac, Braničevski okrug

PIB:
Matični broj:
Registarski broj:
Šifra delatnosti:
Tekući račun:
Kontakt: 012 224 706

Direktor: Davorin Živković mob.063 83 50 192
Foto i video: Danijela Živković mob.063 77 53 160
Dekoracije : Sunčica Živković mob.069 224 7066

Za vitezove novog i starog kova
Kada iz pravca Beograda ulazite u grad Požarevac sa vaše desne strane ugledaćete na crepu ispisano velikim slovima restoran “Vitez”. Od ulaska u restoran vas odvaja potok dug 23 metara, deo homoljske prirode preseljen nadomak Požarevca. Čim pređete kameni most ukrašen kovanim grovđem naćičete se ispod velike rustične tende, gde možete leti uživati u bojama cveća, koje nemilordno sadimo svakog proleća. Na ulaznim vratima koja vas podsećaju na srednjovekovne kapije dvorca, nalazi se zvekir za najavu vašeg dolaska.

Lokal se prostire na  600 metara  kvadratnih, u kome se prepliću dva stila.  Za vitezove starog kova : rustičan ambijent sa drvenin iventarom ručne izrade, biber crep na podu, i  kombinacija cigle i oblica na zidovima. Za vitezove novog kova:  beli zidovi  ukrašeni viteškim grbovima i led svetla na zidovima i plafonu  koje imaju mogućnost da promene boje u duginom spektru  i na taj način se prilagode različitim dekoracijama na stolovima i stolicama.

Četvorostuki Vitez Ljubičevskih konjičkih igara Davorin  Živković posvetio je svoj restoran tradicionalnom  ljubičevskom višeboju, i pojmu Vitez kroz  srpsku istoriju od Nemanjića do Karađorđevića, prikazivajući  heradilske simbole. Viteški okrugli stolovi podsećaju na okupljanja vitezova u doba kralja Artura. Možete proučavati i viteški povelje o opremi, ponašanju, odgajanju i obučavanju.